Ce este școala privata? – Top 5 scoli particulare din Cluj Napoca

Cu siguranta cu totii dintre noi stim ce este școala privata si anume o institutie care nu este administrata de catre primaria orasului, insă adevaratele avantaje si dezavantaje ale acestor unitati de invatamant nu sunt foarte clare, in majoritatea cazurilor. Școala particulara, are desigur, un cost lunar semnificativ, insa oare acesta se justifica? Ce alte facilitati ofera acele scoli particulare mult cautate fata de scolile de stat? Haideti sa aflam in continuare raspunsurile acestor intrebari precum si un top al celor mai populare scoli private din Cluj Napoca.

Despre scoala in general

Despre scoala se spune ca este probabil cea mai importanta perioada din viata unui tanar fiind locul in care isi construieste educatia si principiile de viata. Dar mai mult decat atat ce este scoala? Avand in vedere ca majoritatea copiiilor isi petrec cateva ore din viata in aceste unitati de invatamant inca de la o varsta frageda, alegerea scolii nu a fost niciodata una usoara pentru parinti. Școala este despre oameni, nu doar despre programa scoalara si actvitati.

La scoala ne formam prima gasca de prieteni, invatam sa relationam in diferite situatii, sa ne ajutam si sa colaboram. Tot aici, de cele mai multe ori, descoperim ce ne place si ce nu ne place, exploram pasiunile noastre si dam curs creativitatii. Asadar școala ca si mediu, este foarte importanta nu numai in ceea ce priveste invatatura teoretica ci si partea practica, deoarece aceasta cu siguranta isi va pune amprenta in anii viitori.

Ce este școala privata in comparatie cu scoala de stat?

Daca te intrebi ce este o scoala privata, daca ofera mult mai mult decat o scoala de stat si de ce aceste institutii sunt considerate unele de elita te invit sa citesti in continuare. In primul rand o scoala particulara nu este administrata de primarie. De asemenea, nu trebuie sa respecte programa scolara impusa, iar cele care au o programa scolara mult diferita ofera examene si calificari echivalente cu cele traditionale, capacitatea si bacalaureatul.

O alta diferenta, fata de scoala de stat este conceptul pe care anumite scoli private il au, ele functioneaza dupa un principiu propriu si pot oferi o educatie mult diferita fata de cea clasica – ore desfasurate in natura, predarea doar in limba engleza/germana etc.

Avantajele si dezavantajele reale ale unei scoli particulare

Principalele avantajele pe care le intruneste orice școala privata sunt:

 • Specializarea – conceptul unei scoli private este adaptat vremurilor contemporane fapt care se reflecta in modul de predare orientat spre dezvoltare si care aduce in atentia elevilor probleme reale si actuale.
 • Plan de educatie personalizat – se refera la cunoasterea fiecarui elev in parte si posibilitatea ca acesta sa puna accent in dezvoltarea sa pe hobby-uri si pasiuni. In acest fel copii ajung sa isi gaseasca „un drum” de la o varsta frageda.
 • Educatie la standarde europene – ceea ce inseamna fara teme acasa, fara prea multa teorie si prea putina practica. Mai mult, o școala privata va oferi un mod de predare care trezeste curiozitatea, inspirat din modele europene sau americane de top
 • Acreditari internationale

Ca si dezavantaje pentru o școala privata putem enumera:

 • Numarul redus de locuri – majoritatea scolilor particulare au un numar de locuri mult mai redus decat cele de stat. Acest aspect le face si mai putin accesibile
 • Costul studiilor intr-o școala privata este unul ridicat. In plus, la acest cost se adauga cel al materialelor auxiliare, costul cu mancarea sau cu diferite activitati

Top 5 scoli particulare din Cluj Napoca

 • Scoala Transilvania Cluj, adica Transylvania College, este una dintre cele mai cautate scoli private din Cluj Napoca,avand chiar si un program de gradinita pentru copiii de peste 2 ani.
 • Școala internationala din Cluj – Key International School are o abordare bazata pe egalitate si pune accentul pe mediu educativ incluziv.
 • Royal School – o școala privata internationala si un centru acreditat Cambridge International Examinations.
 • Colina Learning – o școala privata cu totul aparte care implica elevii in proiecte cu impact in lumea reala.
 • Octofun – este o școala privata primara cu o programa dezvoltata pentru viitor.

Citeste si

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top