Constructii pasive? Top 3 furnizori de case cu certificat verde din Romania

Tot mai multe zone rezidentiale si case iau in considerare un stil de viata sustenabil si obtin un certificat verde care atesta ca aceea constructie respecta anumite norme. In ceea ce priveste materialele folosite in astfel de constructii, furnizorii si procesul de obtinere a unui certificat verde va vom oferi mai multe informatii in decursul acestui articol

Ce presupune o casa cu certificat verde?

Cu totii stim ce este un proiect, atunci cand vine vorba despre o locuinta. Proiectul casei este intocmit de catre un arhitect si face parte din actele necesare la dosarul de aprobare a constructiei. Cu toate acestea daca vorbim despre proiectul unei case cu certificat verde, dupa cum ne asteptam, lucrurile se complica putin. Locuintele cu certificat verde presupun o proiectare bioclimatica prin care se valorifica darurile naturii, ca sa spunem asa, cu scopul de a minimiza necesarul de energie.

Cei de la Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC) au creat o metoda prin care se poate certifica o locuinta, iar pasii care trebuie urmati sunt cuprinsi in acest ghid. In principiu se ia in considerare amplasarea casei sau locuintei rezidential, procesul de constructie care trebuie sa fie cat mai prietenos cu mediul inconjurator, si materialele utilizate – acestea trebuie sa fie unele sustenabile.

Ce inseamna casa pasiva?

Casa pasiva este acea constructie care este ecologica iar costurile lunare de intretinere tind spre 0Lei. O constructie pasiva este proiectata, dupa cum spuneam anterior, tinant cont de mai multi factori. In al doilea rand materialele de constructie sunt nu doar sustenabile, dar si foarte calitative. Ganditi-va doar la izolatia de care necesita o constructie pasiva pentru a mentine temperatura optima. La fel este cu aerul care circula, sursele de incalzire, de apa si lista poate continua. In ultimul rand luam in considerare modul in care toate instalatiile se imbina perfect pentru a oferi un conform sporit fara sa existe vreun impact negativ asupra mediului.

Furnizori de case pasive din Romania

Daca te gandesti sa iti construiesti o casa verde in Romania stii deja ca materialele de constructie sunt unele mai speciale. Pentru a usura procesul iti oferim cateva informatii despre cei mai cautati furnizori de case pasive din Romania. Suntem increzatori ca aici vei gasi tot ce ai nevoie, incepand de la consultanta care este nepretuita in orice proiect de constructie.

Biobuilds ofera solutii ingenioase pentru case eficiente din punct de vedere energetic, sustenabile si sanatoase. Acestia iti pun la dispozitie un catalog cu 11 modele de case prefabricate din care poti sa iti alegi favorita. Mai mult, daca iti doresti o casa personalizata ei iti vin in ajutor cu solutii, consultanta si bineinteles elementele prefabricate de care ai nevoie.

Fabrica de case verzi construieste case pe structura metalica, ecologice si la preturi foarte avantajoase. Printre serviciile oferite se numara: montajul şi realizarea de fundaţie, pereţi, planşee, acoperişur. Cu alte cuvinte, cei de la Fabrica de case verzi iti ofera tot ce ai nevoie, de la bazele constructiei pana la cele mai mici detalii de finisaje.

Wienerberger ofera un concept de casa care produce mai multa energie decat consuma. Gama lor de servicii este una variata si cuprinde suport in proiectare si constructie, dar si materiale de constructii ecologice. Wienerberger este cel mai mare producator de blocuri ceramice din lume. Tot ei produc si caramida aparenta, tigla ceramica si pavaje de beton.

Locuinte cu certificat verde din Romania

Daca esti interesat de un stil de viata sustenabil si iei in considerare construirea unei case pasive cu siguranta ai auzit de Casa Buhnici. Conform proprietarului constructia a costat nici mai mult nici mai putin de 180.000EUR, care poate fi o suma acceptabila pentru unii, mai ales acum cand preturile imobiliarelor au crescut considerabil. Dar sa nu uitam ca aceasta casa a fost construita in 2017, deci acum ceva timp.

Un alt proiect cu certificat verde este PRISPA, o casa verde din Bacau care a fost vanduta de prorietari cu 45000EUR. Casa PRISPA este un proiect interesant fiind proiectata si construita de catre un grup de studenti care au avut ca scop o casa 100% independenta din punct de vedere energetic. Ea functioneaza exclusiv cu energie solara, iar proiectarea si asamblarea au durat 2 ani.

Sursa fotografie: https://designist.ro/casa-prispa-sau-cum-locuinta-traditionala-devine-solara/

Daca iti doresti o locuinta verde, sau cel putin sustenabila, si in acelasi timp vrei sa stai la bloc, afla ca ansamblul rezidential Wings au obtinul certificatul verde de la RoGBC si ofera o multime de facilitati. Printre acestea cele mai atragatoare sunt: gradina urbana cu flori si legume, pivnite urbane si statia de compost. Despre Wings, dar si alte ansambluri rezidentiale, poti afla mai multe aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top