Cum Să Iți Planifici o Pensie Pentru Bătrânețe In 2022?

Textul de mai jos este un ghid despre cum să planificați pensia. Citiți textul și răspundeți la următoarele întrebări.

Care sunt unele dintre beneficiile economisirii pentru a avea o pensie?

Economisirea pentru pensionare este esențială pentru a avea un viitor sigur. Economisirea pentru pensie are multe beneficii, dar cele mai importante sunt siguranța financiară a faptului că nu trebuie să lucrezi și să ai timp de petrecut cu familia și prietenii, iar liniștea sufletească care rezultă din cunoașterea alegerilor stilului de viață nu se va schimba la pensionare.

Dacă nu economisiți suficienți bani pentru pensie, la ce riscuri vă puteți expune?

Dacă nu economisiți suficienți bani pentru pensie, este posibil să fiți expus la o varietate de riscuri. Un risc este că va trebui să lucrați mai mult sau să luați un loc de muncă care nu se potrivește calificărilor dvs. Un alt risc este acela că nu vă veți putea permite stilul de viață pe care vi l-ar fi permis venitul dvs. dacă v-ați pensionat mai devreme.

Va recomand sa va planificati pensia cat mai curand posibil

Care sunt câteva dezavantaje ale economisirii a mai puțin de 15% din venitul dvs. pentru pensie?

Cel mai evident dezavantaj al economisirii a mai puțin de 15% din veniturile din pensie este că nu veți avea suficienți bani în cont atunci când vă retrageți. Dacă nu economisiți suficient, soldul dvs. de economii va fi prea mic pentru a oferi un nivel sustenabil de venit la pensionare și poate duce chiar la faliment.

Care sunt câțiva dintre acești factori care afectează cât de mult va trebui să economisiți în fiecare lună, an sau deceniu?

Există mulți factori care afectează cât de mult va trebui să economisiți în fiecare lună, an sau deceniu. Unele dintre acestea includ nivelul de risc al investițiilor dvs., nivelul de risc al veniturilor și data estimată actuală de pensionare.

– Beneficii: veți economisi mai mulți bani pentru nevoile dvs. viitoare. Aceasta ar putea include plata datoriilor, locuirea într-o casă mai frumoasă sau pur și simplu posibilitatea de a vă bucura de viață știind că aveți venituri suficiente. – Riscuri: Dacă nu economisiți suficienți bani, atunci există șansa ca

pensie

De ce este necesară planificarea unei pensii?

„Sa ai o pensie este foarte important pentru viitorul tău. Este vorba despre felul în care vei trăi atunci când nu lucrezi.”

Este atât un proces emoțional, cât și practic, care oferă securitate financiară pentru tot restul vieții. Cu cât începeți mai repede planificarea unei pensii, cu atât va trebui să crească mai mult timp.

Planificarea pensionării acoperă multe aspecte ale vieții. Include să aflați câtă bogăție ați acumulat, ce surse de venit sunt disponibile în timpul pensionării și ce riscuri vă pot afecta stilul de viață în viitor.

Ce ar trebui să știți despre pensiile tradiționale

O pensie tradiționala este o plasă de siguranță pentru mulți oameni, dar sistemul s-a schimbat în ultimii ani. Lucrătorii independenți au un set specific de opțiuni de pensie de care trebuie să fie conștienți.

Pensia tradițională este înlocuită de noul model numit pensii cu contribuție definită. Acestea sunt mai puțin riscante, deoarece nu sunt considerate „garantate”, ci depind de cât de bine fac investițiile.

O persoană poate, de asemenea, să încheie o poliță de pensie personală sau să aranjeze o anuitate cu o companie de asigurări pentru a oferi protecție împotriva riscului și a incertitudinii financiare la pensionare.

Cum funcționează o pensie privata?

La sfârșitul anilor 1980, au fost introduse tot mai multe scheme de pensii private. Aceste scheme utilizează diferite tipuri de fonduri și investiții și oferă avantaje fiscale.

O pensie privată este un tip de plan de pensionare pe care o persoană și-l stabilește.

Pensiile private se împart în două categorii: planuri de contribuții definite și planuri de beneficii determinate. Planurile de contribuții definite se bazează pe câți bani sunt depuși, în timp ce planurile cu beneficii definite se bazează pe cât timp lucrează angajatul pentru companie (și plătește în fond).

Guvernul nu oferă de fapt nicio prestație prin pensii private; stabilesc regulamente numai pentru a se asigura că oamenii respectă anumite reguli atunci când stabilesc aceste planuri.

Pensiile private au avantaje fiscale, deoarece contribuțiile la aceste scheme nu sunt supuse impozitului pe venit, iar contribuțiile angajatorului pot fi, de asemenea, deduse

Ar trebui sa investesc la bursa?

Investiția în bursă poate fi o modalitate excelentă de a obține o rentabilitate bună a banilor dvs. Cu toate acestea, este important să înțelegeți riscurile înainte de a lua o decizie.

Dacă sunteți avers de risc și doriți o rentabilitate previzibilă, investițiile tradiționale ar putea fi mai bune pentru dvs. Dacă sunteți dispus să vă asumați mai multe riscuri pentru a obține randamente mai mari, atunci investițiile în bursă ar putea fi mai potrivite pentru nevoile dvs.

Va recomand platforma de investitii la bursa eToro pe care o folosesc si sunt foarte multumit.

Aceasta platforma este foarte usor de folosit, daca nu va descurcati cu platforma scriei un comentariu si am sa fac un articol cu tot ce trebuie sa stiti despre eToro .

Puteti sa va faceti cont acum e gratis si sa va pregatiti pensia

Cum să începeți călătoria dvs. de planificare a pensionării

Pensionarea este un subiect la care majoritatea oamenilor nu se gândesc până nu ajung la 40 sau 50 de ani. Aceasta este vârsta în care începi să te gândești mai mult la viitorul tău și la modul în care va fi odată ce te vei retrage. Indiferent dacă sunteți în căutarea unei pensii anticipate sau planificați o pensionare mai tradițională, există câteva lucruri pe care ar trebui să le faceți în prealabil, care vor face acest proces mult mai ușor.

Unele aspecte importante ale pensionării includ sănătatea, averea, responsabilitățile familiale și pasiunile. În funcție de acești factori, pensionarea dvs. ar putea fi foarte diferită de cea a altcuiva.

Poti vedea si alte articole interesante de aici….

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top