Pregătirea afacerii tale pentru sezonul cumparaturilor de Craciun

Pentru multe întreprinderi mici (și nu numai), sezonul cumpărăturilor de Craciun poate fi o perioadă de „relaxare”. In cealalta extrema insa, exista firme care declara ca aceasta perioada este una dintre cele mai aglomerate din an. Potrivit unui recent sondaj PayPal, una din cinci firme afirmă că viitorul lor depinde în mare măsură sau în totalitate de un sezon de cumpărături de succes. Totodata doar o treime dintre aceste companii începuseră să se pregătească corespunzător din timp, sa zicem din septembrie.

Fiindca nu vedem sfarsitul pandemiei prea aproape, sezonul cumparaturilor de Craciun din 2020 va arata drastic diferit fata de toate sezoanele anterioare. Este clar ca anul acesta nu vom mai vedea cozile acelea imense la intrarile in magazine, nici macar de Black Friday. Dar daca vrei sa stii cateva secrete pentru BlackFriday le poti afla pe ale noastre de aici.

Avem si vesti bune, cum ar fi ca se estimeaza o crestere intre 35% si 45% pentru comertul online prin platforme de promovare si vanzari online. Aceasta crestere este mai mult decat dublu fata de cea de anul trecut.

O parte din creștere este datorata consumatorilor care au mai mulți bani pentru cadouri decât de obicei. De ce? Deoarece majoritatea cheltuiesc mult mai puțin pe călătorii, iesiri in oras și alte experiențe asemanatoare. 

Deci, care este cel mai bun mod de a-ti pregăti afacerea locala pentru sezonul cumparaturilor de Craciun din 2020 ? Cum te poti asigura că vei face parte din această creștere? Am adunat câteva sugestii pentru ca acest an să fie cât mai reușit.

Ce sa faci inainte de sezonul cumparaturilor de Craciun ?

Iata, in linii mari, trei actiuni pe care sa le iei in considerare inainte de sezonul cumparaturilor de Craciun:

  1. Asigura-te ca ai stocurile pregatite si actualizate in online
  2. Exploreaza platforme online alternative pentru că capacitățile dvs. de cumpărături online sunt actualizate: promovare, listare, expediere
  3. Initiaza parteneriate creative cu alte afaceri locale

„O brad frumos” si siguranta

Vitrina și magazinul tau sunt probabil mai curate decât au fost vreodată, datorită protocoalelor pe care le respecti in timpul pandemiei. Dar clienții tai. știu tot efortul depus pentru siguranța lor?

Comunica clientilor tai masurile pe care le iei pentru a mentine afacerea in siguranta. Poti folosi emailuri de marketing, atentionari in vitrina si pagina afacerii tale de pe Yapi actualizata (poate cu un anunt).

Stocurile si livrarea

Cu întârzieri de livrare tot mai mari, menținerea unui inventar suficient ar putea fi dificilă. Totusi inventarul este esențial, cu atat mai mult în acest sezonul cumparaturilor de Craciun din 2020. Stiai ca 67% dintre cumpărători se asigura că articolul lor este în stoc înainte de a se aventura în magazine? Cu alte cuvinte, nu ai stoc = nu ai clienti.

Încurajeaza cumpărăturile timpurii cu reduceri sau promoții care se încheie mai devreme în sezonul de cumpărături de Craciun. Prin acest lucru te asiguri ca marfa are suficient timp să ajungă la destinații. S-ar putea să stabilesti, de asemenea, un termen foarte clar de expediere a cadourilor pentru a ajunge la destinatarii lor până la sărbători. Nu uita sa postezi acest lucru online, în social media, precum și în magazin. Un exemplu de postare: „Preluam comenzi (online) pana la data de 20 Decembrie.”

Promovarea

Pregătirea afacerii tale pentru sezonul cumparaturilor de Craciun

Sezonul vanzarilor începe oficial de Black Friday. Din fericire, Yapi are înregistrări gratuite pentru toate afacerile prin codul YapiBlackFriday, Astfel ne-am gandit ca ajutam locuitorii orașului să găsească afacerea locală potrivită pentru cadourile de sărbători.

Prin programul YapiBlackFriday ne asiguram ca clienții stiu ce magazine sunt deschise si ca afacerile isi includ mai multe informatii utile, cum ar fi faptul ca au parcare, programul de cumpărături, posibilitatea livrarii la domiciliu.

Fii acolo unde trebuie

Adica in online. Având în vedere o creștere a cheltuielilor totale pentru cumpărături de sărbători, este important să fii pregătit să profiti de impulsul sezonului de sărbători. Cu atat mai mult cu cat in prezent se desfasoara multe campanii pentru sustinerea afacerilor locale si o parte dintre cumpărători declară că vor face cumpărături locale. Cu toate acestea, companiile trebuie să schimbe modul în care fac lucrurile pentru a atrage cumpărătorii, fie personal, fie online.

Dacă nu oferi inca posibilitatea de comerț electronic sau cumpărături online, este momentul să faci acest lucru. Un procent considerabil dintre cumpărători declară că vor face cumpărături numai în magazine și companii care oferă plata fără contact sau comanda online.

Chiar și în mijlocul unei pandemii, experții se așteaptă la o creștere a cheltuielilor de cumparaturi în acest an. Cu instrumentele, promovarea și pregătirea potrivite, poti valorifica oportunitățile unice de venituri și sa te pregătesti pentru succesul care trece în noul an.


Articole recente

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top