Strategia de marketing la care nu te-ai gandit si costa 0 lei

Strategia de marketing la care nu te-ai gandit si costa 0 lei este ceea ce vezi zilnic in jurul tau. Atunci cand ne gandim la marketing de cele mai multe ori ne simtim depasiti. Recunoaste, te-ai panicat putin cand ai deschis prima data un video despre marketing sau cand ai citit despre cum ar trebui sa arate o strategie de marketing. Dar lucrurile nu trebuie sa stea asa. De fapt, mai ales pentru afacerile locale si startups fiecare proces trebuie sa fie cat mai simplu si usor de implementat. Asta ca sa te asiguri ca il vei duce la bun sfarsit.

Sa nu ne mai lungim cu vorba si sa aflam cat mai multe despre o strategie de marketing pe care o poate implementa orice afacere.

Strategia de marketing

Strategia de marketing care costa 0 lei si o poti implementa chiar de astazi este: evenimentul. Da, ai auzit (citit) bine. Orice curs de marketing te va invata despre email marketing, reclame pe Facebook si alte strategii care sunt foarte ok. Daca vrei sa stii mai multe despre aceste strategii de marketing, poti afla aici.

Insa daca ai nevoie de o strategie fresh, care sa te apropie de clientii tai evenimentele sunt ceea ce cauti. Daca nu ne crezi vezi aici cum cei de la Smarters au reusit in doar 3 luni sa organizeze cel mai popular eveniment de marketing din Timisoara.

Avand in vedere situatia actuala, pentru a ne lua toate masurile de precautie impotriva raspandirii COVID-19, recomandam evenimentele online.

Cum o aplic?

Continutul video castiga tot mai mult teren atat in social media cat si in advertoriale, bloguri sau pagini web. Asta pentru ca creierul nostru reactioneaza in alt mod atunci cand vede un video. De aici si succesul Tik Tok, care se spune ca se bazeaza pe faptul ca video-urile scurte „antreneaza” creierul si il fac tot mai curios.

Evenimentele pe care le facem nu trebuie sa fie formale, fara scop si continut. Axeaza-te de la inceput pe un scop si in functie de acesta poti creea evenimente online sub forma de :

  • Seminare sau webinarii – mai ales pentru produsele tech. Gandeste-te la trucuri si cursuri scurte care au legatura cu produsul tau si invata oamenii sa le foloseasca
  • Infografice si ghiduri video despre utilizarea produselor tale. De exemplu, daca ai o carmangerie locala poti realiza evenimente (sau live-uri) online in care sa inveti oamenii cum sa prepare un anumit tip de carne, cu ce sa il asezoneze, etc. Cu siguranta vei atrage multi gurmanzi, si nu numai, prin simplul fapt ca ai impartasit cu altii ceea ce cu siguranta stiai de mult timp.
  • Vlog si quest vlog – daca esti mai introvertit poti creea un parteneriat cu un vlogger sau un influencer care te va ajuta sa iti expui produsele mai bine celor interesati. Aceste parteneriate vor aduce si un plus de notorietate brandului tau.

Cum masor rezultatele?

Luand in considerare evenimentele online rezultatele se pot masura foarte simplu prin numarul de participanti, care va creste de la un eveniment la altul. De asemenea ar trebui sa creasca interesul oamenilor pentru produsele tale. Totodata, evenimentele online, ar putea creste si popularitatea afacerii tale in mediul online, pe social media.

Asadar sa recapitulam avantajele pe care ni le aduc evenimentele, in special cele online:

  • Cresc notorietatea brandului
  • Ne aduc mai aproape de clienti
  • Popularitate rapida

Altii au citit si…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top