Top 5 zone rezidentiale din Cluj Napoca – Unde găsim blocuri noi în Cluj Napoca?

Dacă te intrebi care sunt cele mai căutate zone rezidentiale din Cluj Napoca sau te intereseaza un review despre calitatea blocurilor noi ti-am pregatit un top care te va ajuta să-ti gasesti ansamblul rezidential favorit. 

Cluj Napoca este unul dintre cele mai dezvoltate orase din Romania alaturi de Bucuresti, Timisoara, Iasi sau Oradea. Astfel, nu e de mirare ca în fiecare an numarul de blocuri noi creste, nu doar în oras, dar și în zonele metropolitane cum sunt Floresti, Baciu, Apahida, Borhanci șau Faget. În acest articol ne vom concentra pe Cluj Napoca și vom analiza cate un complex rezidential tinand cont de cateva aspecte relevante cum ar fi: locația, facilitati, pret apartament.

Zone rezidentiale din Cluj Napoca

Una dintre cele mai cautate zone rezidentiale este Buna Ziua, care a inceput să se dezvolte exponential după anul 2000. Cartierul Buna Ziua este situat în partea de sud a orasului, pe deal, astfel ca multe dintre locuinte ofera și o priveliste asupra orasului. Asamblul Grand Park Sud Residence are 8 blocuri noi cu înalţimea intre P + 2 si P + 4E + R. Ca și facilitati, acest complex rezidential ofera spatii comerciale la parterul blocurilor, dar și  spatii verzi și spatii de joaca pentru copii. În acest ansamblu rezidential preturile pornesc de la de la 1220 € +TVA, conform celor de la Korter.

O zona care a inceput să se dezvolte abia pe la sfarsitului anului 2019 și să deviza zona rezidentiala este Frunzisului, la intersectia dintre cartierele Zorilor și Manastur. Aceasta promita sa devina una dintre cele mai apreciate zone rezidentiale in scurt timp. Aici se afla și Scala Frunzisului, un ansamblu rezidential nou format din 6 blocuri, cel mai inalt avand 17 etaje, 3000mp spatii verzi și zona de joaca pentru copii. În acest complex preturile pornesc de la 1550Eur/mp +TVA.

Un alt proiect impresionant este Studium Green, mai cunoscut sub numele de Wings care impresioneaza prin design-ul sau impunator. Pe langa cele mai moderne finisaje și o structura construita cu materiale de calitate, cei care achizitioneaza un apartament în acest ansamblu pot alege, contra cost, unele facilitati de lux cum ar fi: finisaj realizat de catre designer profesionist, pivnita pentru vinuri sau jacuzzi pe terasa. Preturile pornesc de la 1 350 € +TVA .

zone rezidentiale
Sursa imagine: https://www.studiumgreen.ro/wings/

Park Lake Residence, un ansamblu rezidential din zona Iulius Mall format din 3 blocuri Park Lake 1, 2 și 3, ultimul avand data de finalizare în 2023. Locația acestui complex este una excelenta pentru ca ofera o panorama frumoasa cu vedere la Lacul Gheorgheni și este în acelasi timp aproape de facultati sau alte facilitati oferite de mall-ul din apropiere.

Care este cel mai noi bloc de locuinte din Cluj Napoca?

Cluj Napoca este un oras intr-o continua expansiune, iar blocul nou de astazi va fi inlocuit de un altul maine. In gasirea celui mai nou bloc de locuinte din Cluj Napoca ne-am focusat pe unul care este deosebit fata de majoritatea de pe piata.

Un bloc nou este Maurer Panoramic aflat în cartierul Marasti pe strada Lalelelor, aproape de centrul Clujului, dar în acelasi timp suficient de departe de agitatia orasului. Acesta se afla încă în constructie și va avea impresionanta inaltime de 74m insumand 23 de niveluri. Acest ansamblu rezidential este dezvoltat de unul dintre cei mai remarcabili dezvoltatori imobiliari din Romania și anume Maurer Imobiliare. Apartamentele de lux din acest complex rezidential beneficiaza de sistem smart-home, aer conditionat, incalzire în pardoseala și elemente de finisaj foarte calitative. 

Preturi imobiliare Cluj

Preturile imobiliarelor din Cluj sunt printre cele mai mari din Romania și concureaza pentru locul 1 doar cu Bucuresti. După cum am mentionat și în acest articol de bloc se poate observa ca în funcție de anumite zone rezidentiale pretul poate varia foarte mult. Astfel pretul unui apartament nou  în Cluj Napoca poate varia între 1200Eur + TVA și peste 3000Eur +TVA incluzand finisaje de lux sau extraoptiuni cum ar fi un jacuzzi pe terasa. Din datele oficiale putem afla ca pretul mediu al unui apartament nou se invarte în jurul valorii de 1800Eur/mp și nu da semne să scada prea curand.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top